Možnosti tiskanja:

Marmorni kolač

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas1 h 40 min

Marmorni kolac

Pekač za šarkelj ca. 24 cm
 300 g gladke moke T500
 250 g masla sobne temperature
 250 g sladkorja
 100 ml pomarančnega soka
 4 jajca
 1 pomaranča - lupina
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
 1 ščep soli
Za temno zmes
 4 jedilne žlice temnega kakava
Premaz pekača
 zmehčano maslo
 drobtine za posip pekača
Preliv in posip
 100 g jedilne čokolade
 1 jedilna žlica masla
 mlete lešnike ali mandlje za posip
1

Sladkor in vanilijev sladkor z jajci penasto zmešamo.

1 jajca sladkor vanili

2

Dodamo maslo sobne temperature. Zmešamo v gladko zmes, dodamo sok in lupino.

2 maslo mleko

3

Ob mešanju postopoma dodajamo moko pomešano s pecilnim praškom in soljo. Zmešamo v svilnato zmes.

3 moka pecilni

4

Pekač premažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Zmes razdelimo na dve polovici. Rumeno zmes porazdelimo po pekaču in poravnamo. V drugo polovico dodamo temni kakav in temeljito premešamo.

8 zmesamo

5

Drugo polovico zmesi premešamo s kakavom in razdelimo po rumeni zmesi. Posujemo z grobo mletimi lešniki ali mandlji.

FB IMG 1679056395784

6

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 1 uro. Peko prilagodimo pečici. Med pečenjem naredimo preizkus. Z dolgo iglo ali leseno palčko zapičimo v kolač, če se testo drži palčke ali igle, podaljšamo čas pečenja.

FB IMG 1679056400725

7

Pečen kolač ohladimo v pekaču obrnjenega navzdol. Ohlajen kolač pade sam iz pekača. Ohlajenega posujemo s sladkorjem v prahu.

FB IMG 1679056389811

Preliv in posip
8

Jedilno čokolado z maslom raztopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici.

8 preliv

9

Prelijemo čez pečen kolač in posujemo z grobo mletimi lešniki ali mandlji. Razrežemo, ko se popolnoma ohladi in preliv strdi.

FB IMG 1679056405444

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO