Možnosti tiskanja:

Marmelada iz zelenega paradižnika

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave40 minSkupni čas2 h 30 min

Marmelada iz zelenega paradiznika

za 5 malih kozarcev (300ml)
 1 kg zelenega paradižnika
 800 g rjavega sladkorja
 1 limona - sok
 2 čajni žlički cimeta
 2 čajni žlički ruma
1

Paradižnik očistimo in narežemo na rezine.

1 paradiznik narezemo

2

Spasiramo s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Kuhamo ob neprestanem mešanju 20 minut.

2 spasiramo

3

Rjavemu sladkorju primešamo cimet.

3 zmesamo rjavi sladkor cimet

4

Primešamo k zmesi in kuhamo še 20 minut.

4 primešamo mesanico sladkor cimet

5

Dodamo rum in marmelado kuhamo tako dolgo, da pene povrejo. Ko pene povrejo dodamo limonin sok.

5 kuhamo

6

Napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Marmelado lahko uživamo kot samostojno na kruhu ali serviramo k sirnim ploščam.

6 napolnimo kozarce

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO