Možnosti tiskanja:

Makove štručke

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Testo
 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka
 125 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 ščep soli
Posip in premaz
 1 jedilna žlica stopljenega masla za premaz
 mleta makova semena
 ostra moka T400 za delovno površino
1

Moko in sol premešamo. Naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka kvas voda

2

Dodamo še ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 20 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

3

Iz testa oblikujemo dolge svaljke. Iz treh delov spletemo kito in premažemo z maslom ter pomočimo v mak. Na pekaču obloženem s peki papirjem pustimo vzhajat cca. 20 minut.

4.oblikujemo zvijemo kito

4

Pečemo v ogreti pečici na temperaturi 200 stopinj 20 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:
Testo ne vsebuje jajc.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO