Možnosti tiskanja:

Makove potičke

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Makove poticke

Testo
 500 g namenske moke za potice
 200 ml toplega mleka
 100 g zmehčanega masla
 80 g sladkorja
 3 jajca
 1 kocka kvasa
 1 ščep soli
 1 limona - lupina
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 400 g mletega maka
 200 g kisle smetane
 150 g sladkorja v prahu
 100 g stopljenega masla
 1 limona - sok
 1 vanilijev sladkor
Ostalo
 1 jajce za premaz
 sladkor za posip
Testo
1

V posodi zmešamo moko s soljo. V jamico zdrobimo kvas in prilijemo toplo mleko in naribano limonino lupino.

1 moka kvas mleko

2

Dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in premešamo.

2 dodamo jajca

3

Dodamo maslo in ponovno premešamo.

3 premesamo dodamo maslo

4

Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko.

4 zgnetemo testo

5

Zgneteno testo oblikujemo in pustimo vzhajati ca. 40 minut.

5 vzhajamo

6

Vzhajano testo razdelimo na 4 enake hlebčke in pustimo ponovno vzhajati ca. 30 minut.

6 razdelimo

Nadev
7

Iz vseh sestavin pripravimo makov nadev in ha razdelimo na štiri enake dele.

7 pripravimo nadev

8

Na delovni površini razvaljamo prvi hlebček testa na debelino 3 mm. Premažemo z nadevom.

8 razvaljamo namazemo

9

Zavijemo in razrežemo.

9 zavijemo razrezemo

10

Razrezane potičke polagamo na pekač s peki papirjem in jih prepikamo. Pustimo jih vzhajati ca. 20 minut. Premažemo z rumenjakom.

10 polagamo pekač prepikamo

11

Pečemo v ogreti pečici na 180 do 200 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Pečene ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

11 specemo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO