Možnosti tiskanja:

Makova rezina z jagodami

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas1 h 15 min

Makova rezina z jagodami

Velikost pekača: 30 x 20 cm
 100 g gladke moke
 100 g sladkorja
 90 g mletega maka
 6 jajc
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
Nadev
 200 ml sladke smetane
 100 g jagod
Preliv
 100 ml ruma
 300 ml vode
1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor moka

2

Dodamo mleti mak.

2 mak

3

Ponovno premešamo.

3 premesamo

4

Prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

4 pekac peki papir prelijemo

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Ohladimo.

4 specemo

6

Pečen biskvit razdelimo na dve polovici.

6 biskvit dve polovici

7

Stepemo sladko smetano.

5 sladka smetana

8

Prvo polovico biskvita prelijemo in nanj namažemo stepeno sladko smetano. Čez naložimo narezane jagode.

7 namocimo smetana jagode

9

Pokrijemo z drugo polovico biskvita in prelijemo z drugo polovico preliva.

8 prelozimo drugo polovico

10

Jedilno čokolado z maslom stopimo v mikrovalovni pečici.

10 stopimo

11

Prelijemo čez sestavljen biskvit in ohladimo. Najbolje je, da sladico pripravimo dan prej. Režemo ohlajeno.

11 prelijemo ohladimo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO