Možnosti tiskanja:

Makova potica

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h

Makova potica

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Testo
 1 kg gladke moke T500
 450 ml mleka
 200 g stopljenega masla
 8 jedilnih žlic sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 nastrgana limonina lupina
 1 ščep soli
 1 vanilijev sladkor
Nadev
 1 kg mletega maka
 500 ml mleka
 200 g sladkorja v prahu
 2 vanilijevega sladkorja
 limonina lupina
 stopljeno maslo po potrebi
1

Moki dodamo sol, premešamo in dodamo naribano limonino lupino. Na sredino moke naredimo jamico. Mleko segrejemo do mlačnega, dodamo kvas in mešamo tako dolgo, da se kvas stopi. Dolijemo v jamico in pustimo, da kvas vzhaja ca. 15 minut.

20181223 161731

2

Maslu sobne temperature dodamo sladkor in vanilijev sladkor in zmešamo gladko zmes ter ga dolijemo k moki z vzhajanim kvasom, premešamo in zgnetemo v testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Pustimo vzhajat cca. 40 minut. Testo razdelimo na dva dela.

3.

Nadev
3

Mleko segrejemo, mu dodamo sladkor in vanilijev sladkor in prelijemo k mletemu maku. Nastrgamo limonino lupino, dodamo po potrebi stopljeno maslo ter zmešamo v gladek nadev. Vsak del testa posebej razvaljamo v krog in premažemo z nadevom.

makov nadev

4

Testo z namazanim nadevom zavijemo, polagamo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirijem, prepikamo z iglo ali vilicami ter premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati 30 minut.

makova potica zavijemo

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 50 minut, odvisno od pečice. Pečeno potico pustimo v pekaču 15 minut, nato jo zvrnemo na pladenj, ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu. Režemo ohlajeno.

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO