Možnosti tiskanja:

Kvašeni flancati

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h 20 min

Kvaseni flancati

 1 kg namenske moke za krofe
 470 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 6 rumenjakov
 ½ kocke svežega kvasa
 1 zavitek suhega kvasa
 4 jedilne žlice ruma
 3 vanilijeve sladkorje
 1 ščep soli
 1 bio limona - samo lupina
Maščoba in posip
 1 l sončničnega olja ali druge maščobe
 ostra moka za delovno površino
 sladkor v prahu za posip
1

V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 100 ml mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajati
15 minut.

1 moka mleko kvas

2

Penasto zmešamo sladkor z rumenjaki in ostalimi sestavinami. Prilijemo h kvasu, premešamo in zgnetemo v gladko testo.

3.penasto zmešamo oba sladkorja z jajci

3

Pokrijemo in pustimo vzhajati cca. 40 minut.

4

Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino 5 mm in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike. Pokrijemo z rjuho in ponovno pustimo vzhajati cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.

5

V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do 170 stopinj. Preverimo s kuhalnico tako, da pomočimo ročaj v olje, ko se okrog ročaja delajo mehurčki je olje dovolj vroče. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo stran ne pokrivamo. Cvrtje prilagodimo svoji kuhinjski plošči.

6

Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g).

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO