Možnosti tiskanja:

Kumarična omaka

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave15 minSkupni čas45 min

Kumaricna omaka

za 2 osebi
 400 g svežih naribanih kumaric
 200 ml belega vina
 3 jedilne žlice pražene čubule ali 1 manjšo glavo sveže
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka svežega
 1 čajna žlička mlete kumine
 ½ čajna žlička popra - po želji več ali manj
 ½ čajna žlička soli - po želji več ali manj
 ½ čajna žlička mletega luštreka - po želji več ali manj
Zgostitev
 2 jedilni žlici belega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica gladke moke T500 - lahko tudi škrob ali moko brez glutena
 1 jedilna žlica kisle smetane
 noževa konica rdeče sladke paprike
1

Sveže jedilne kumarice naribamo na tanke rezine. Dodamo praženo čebulo in vse začimbe ter premešamo.

1 naribamo zacimbe

2

Dolijemo vino, premešamo in kuhamo 20 minut.

3 premesamo kuhamo

3

Kuhane kumarice spasiramo s paličnim mešalnikom.

4 spasiramo

Zgostitev
4

V ponvi segrejemo maščobo. Primešamo moko, prepražimo in dodamo sladko rdečo papriko. Premešamo.

5 olje moka paprika

5

Prilijemo k spasiranemu kumaricam. Po potrebi dodamo še poper in sol ali nam kakšno ljubo začimbo.

6 dolijemo poper

6

Premešamo in dodamo kislo smetano. Kuhamo še 10 minut.

7 premesamo kisla smetsna

7

Ponovno premešamo, da se kisla smetano poveže z omako.

8 premesamo kuhamo

8

Skuhamo pire krompir.

20210811 112908

9

Postrežemo kot brezmesno lahko kosilo.

20210811 113231

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO