Možnosti tiskanja:

Kruhovi cmoki

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave30 minSkupni čas1 h

Kruhovi cmoki

za 15 srednje debelih cmokov
 200 g posušenega kruha (beli ali črni)
 250 g pražene čebule
 200 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 60 g moke
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 2 jajci
 2 jedilni žlici suhega ali svežega korenja
 1 ščep popra
 1 ščep soli
 1 ščep muškatnega oreščka
 krušne drobtine
 ostra moka
1

Kruh prelijemo s toplim mlekom. Dodamo jajca, sesekljani peteršilj, muškatni orešček, praženo čebulo, sol in poper.

1 kruh mleko jajca cebula zacimbe petersilj

2

Premešamo in dodamo stopljeno maslo ter posušeno korenje. Temeljito premešamo in pokrito pustimo počivati 30 minut.

2 premesamo mascobo korenje

3

Dodamo moko in zopet premešamo.

3 moka premesamo

4

Na podlagi, ki smo jo posuli z drobtinami in moko oblikujemo dolg svaljek ali štruco. V kolikor je zmes lepljiva, dodamo krušne drobtine. Razrežemo in med dlanmi oblikujemo cmoke.

4 razrezemo oblikujemo

5

Cmoke povaljamo v drobtine.

6 cmoki povaljani drobtine

6

Kuhamo jih v slanem kropu 15 minut, po potrebi tudi več. Odvisno, kako velike cmoke delamo. Večji so, dalj časa jih kuhamo. Kuhamo jih v dveh delih, v kolikor nimamo velike posode.

7 kuhamo slani krop

7

Kuhane cmoke odcedimo in postrežemo. Cmoki se odlično priležejo h govejim zrezkom v čebulni omaki ali kot samostojna jed s skledo solate.

8 odcedimo postrezemo

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO