Možnosti tiskanja:

Kruh z bučnimi semeni

Količina1 PorcijaČas priprave1 h

Bel kruh z bucnimi semeni

Testo
 500 g bele moke T500
 400 ml tople vode
 100 g celih bučnih semen
 1 zravnana čajna žlička soli
 ½ kocke svežega kvasa
1

V jamico moke, ki smo mu primešali sol. zdrobimo kvas, dolijemo 300 ml tople vode in premešamo s kvasom. Pustimo vzhajati ca. 15 minut.

moka kvas voda

2

Vzhajan kvasec premešamo z moko. Dodamo bučna semena, ostalo tekočino in premešamo. V kolikor imamo občutek, da je testo presuho dodamo še vodo.

dodamo bucna semena

3

Posodo pokrijemo s pokrovom. Iztisnemo zrak in pustimo zaprto ca. 10 minut.

pokrijemo

4

Ko se pokrov odpre, odkrijemo posodo in drugič pregnetemo testo s kuhalnico. Posodo ponovno zapremo s pokrovom. Ta postopek ponovimo štirikrat. Testo vsakič pregnetemo s kuhalnico.

tretjic premesamo pokrijemo

5

Po četrtem gnetenju s kuhalnico v posodi, damo testo na pomokano podlago. Pregnetemo in oblikujemo hlebec.

delovna povrsina oblikujemo

6

Oblikovan hlebec kruha damo na pekač s peki papirjem in ga pustimo vzhajati ca. 20 minut. Pripravljen kruh na pekaču po sredini zarežemo

oblikujemo zarezemo vzhajamo 1

7

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Na dno pečice damo lonček vode. Peko preverjamo in prilagodimo svoji pečici.

8

Pečen kruh premažemo s stopljenim maslom in ga ohladimo na rešetki.

Namig: K sveže pečenemu kruhu se odlično poda domača pašteta

pecen premazan maslo