Možnosti tiskanja:

Krompirjevi svaljki s špinačo

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas1 h 30 min

Krompirjevi svaljki s spinaco 1

Testo
 600 g gladke moke T500
 5 jedilnih žlic kuhane špinače iz kopriv
 4 srednje velike krompirje
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 1 jajce
 1 ščep soli
Ostalo
 2 l vode
 2 jedilni žlici drobtin
 2 jedilni žlici olja ali masla
 1 ščep soli
1

Nabrane koprive operemo in skuhamo. Kuhane koprive spasiramo in ohladimo.

1 oprane koprive skuhamo

2

Krompir narežemo na rezine, dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in ga pretlačimo.

3 krompir skuhamo pretlacimo

3

Dodamo jajce, maslo in ohlajeno spasirano špinačo.

4 krompir jajca maslo spinaca

4

Dodamo moko in s kuhalnico premešamo.

5 dodamo moko zmesamo

5

Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo, dodamo moko.

6 zgnetemo gladko testo

6

Testo razrežemo, oblikujemo v dolg svaljek in ga narežemo na koščke. Na pomokani površini oblikujemo v svaljke.

7 razdelimo oblikujemo

7

Pripravljeni svaljke skuhamo v slanem kropu. Ko zavrejo, pustimo vreti ca. 5 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.Kuhane svaljke odcedimo.

9 skuhamo odcedimo

8

V olju prepražimo drobtine. Svaljke, ki smo odcedili, dodamo k praženim drobtinam in jih premešamo.

10 pripravimo drobtine

9

Postrežemo kot samostojno jed s skledo sveže domače solate ali jih uporabimo kot prilogo k zrezkom v čebulni omaki.

11 povaljamo postrezemo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO