Možnosti tiskanja:

Krompirjevi njoki z makom

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas2 h

Krompirjevi njoki z makom

za 4 osebe
 500 g krompirja
 180 g ostre moke T400
 180 g gladke moke T500
 50 g mletega maka
 1 jajce
 3 jedilne žlice belega olja ali stopljenega masla
 ½ čajna žlička soli
Dodatno
 50 g krušnih drobtin
 50 ml olja ali masla
Ostalo
 ostra moka za delovno površino
1

Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo. Odcedimo in pretlačimo. Dodamo jajca, maščobo in mak.

20220507 085750

2

Premešamo in dodamo moko.

20220507 085850

3

Zgnetemo v gladko testo in ga na delovni površini razdelimo na enake dele.

20220507 090329

4

Iz vsakega dela oblikujemo dolgi svaljek in njoke razrežemo na poljubne dolžine ali izdelamo svaljke.

20220507 090830

5

Odlagamo na pomokano površino.

20220507 091132

6

Njoke zakuhamo v vrelo vodo. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Kuhamo ca. 12 minut.

20220507 100630

7

Odcedimo.

20220507 101421

8

Segrejemo maščobo in v njej prepražimo drobtine do zlatorjave barve.

20220507 101800

9

V pražene drobtine vsujemo njoke.

20220507 101816

10

Premešamo, da so njoki enakomerno povaljani v drobtinah. Postrežemo k sledi sveže solate. Makove njoke lahko uporabimo kot prilogo k pečenki.

20220507 101934

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO