Možnosti tiskanja:

Krhki piškoti brez glutena

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Krhki piskoti brez glutena2

 250 g moke brez glutena
 125 g sladkorja
 125 g masla sobne temperature
 1 jajce
 1 čajna žlička sode bikarbone
 1 nastrgana lupina bio limone
 marmelada brez dodanega sladkorja - jagodna, marelična
1

Sladkor in jajce penasto zmešamo.

1 jajca sladkor

2

Dodamo limonino lupino in maslo sobne temperature. Zmešamo v gladko zmes.

2 maslo

3

Primešamo moko s sodo bikarbono in grobo zmešamo z mešalnikom.

3 moka soda

4

Zgneteno testo damo počivat za 30 minut v hladilnik.
Ko vzamemo testo iz hladilnika, ga pregnetemo.

5 zgnetemo pocivat

5

Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino 4 mm. Izrezujemo z poljubnimi modeli.

6 razvaljamo izrezemo

6

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj  cca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes je potrebna kontrola barve piškotov
Zaradi izredne krhkosti pečene piškote ohladimo na pekaču.

7 specemo ohladimo

7

Vsak piškot namažemo z marmelado ter ga pokrijemo z drugim piškotom (z odprtino).

8 namazemo sestavimo

8

Sestavljene piškote posujemo s sladkorjem v prahu.

Krhki piskoti brez glutena2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO