Možnosti tiskanja:

Kokosove potičke

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas3 h

Kokosove poticke1 1

Testo
 600 g gladke moke
 200 ml toplega mleka
 120 g stopljenega masla
 100 g kakava
 80 g sladkorja v prahu
 3 jedilne žlice ruma
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 vanilijev sladkor
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
Nadev
 400 g kokosove moke - kosmiči
 450 ml kisle smetane
 200 g sladkorja v prahu
 3 jajca
 2 jedilni žlici ruma
Ostalo
 1 jajce za premaz
 maslo za premaz pekača
 sladkor za posip
Priprava testa
1

V posodi za vzhajanje zmešamo vse sestavine za testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati tako dolgo, da se pokrov odpre.

2 pokrijemo vzhajamo

2

Ponovno pregnetemo s kuhalnico in pokrijemo posodo. Ta postopek ponovimo 4-krat.

2 pregnetemo s kuhalnico pokrijemo

3

Po četrtem vzhajanju in mešanju testa ga na delovni površini pregnetemo, pomokamo in pustimo vzhajati ca. 20 minut.

3 pregnetemo vzhajamo podlaga

Priprava nadeva
4

Kokosovi moki - kosmičem dodamo sladkor, jajca, kislo smetano in rum. Temeljito premešamo in pustimo ca. 15 minut, da se sestavine med seboj povežejo. Nadev razdelimo na dve polovici.

6 zmesamo v nadev

5

Testo razdelimo na dve polovici. Prvi del testa razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Zavijemo in razrežemo na male potičke. Enak postopek ponovimo za drugi del testa.

7 razvaljamo namazemo zvijemo razrezemo

6

Polagamo na pekač premazan z maslom (ali peki papir) in premažemo z jajcem. Pripravljene potičke vzhajamo na pekaču ca. 15 minut.

8 pekac namazemo jajce

7

Pečico segrejemo na 220 stopinj. Potičke prepikamo in jih pečemo ca. 30 minut. Pečene so, ko dobijo lepo zlatorjavo barvo.

9 prepikamo pecemo

8

Pečene ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji razrežemo.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO