Možnosti tiskanja:

Kokosova potica

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 hSkupni čas2 h

Kokosova potica

Velikost pekača: ca 40 x 25 cm
Testo
 600 g namenske moke za potice
 300 ml toplega mleka
 120 g sladkorja
 120 g zmehčanega masla
 100 g grenkega kakava
 2 rumenjaka
 3 jedilne žlice ruma
 1 vanilijev sladkor
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
Nadev
 500 g kokosove moke - grobe kosmiče
 500 ml sladke smetane
 250 g sladkorja - lahko manj
 3 jajca
 2 vanilijeva sladkorja
 2 jedilni žlici ruma - po želji
Ostalo
 1 jajce za premaz
 ostra moka za delovno površino
Priprava testa
1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 20 minut.

1 moka sol mleko kvas vzhajamo 3

2

Vzhajan kvasec z mešalnikom premešamo.

2 zmesamo 2

3

Stopljenemu maslu dodamo sladkor, rumenjake, kakav, rum in vanilijev sladkor. Premešamo in primešamo k pripravljeni moki s kvasom. Temeljito premešamo.

3 jajca sladkor maslo kakav 2

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.

5 zgnetemo 2

5

Zgneteno testo pustimo vzhajati 40 minut.

6 vzhajamo 2

6

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

7 razdelimo 2

Priprava nadeva
7

Kokosovi moki dolijemo sladko smetano, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in rum in vse premešamo. Dodamo jajca in ponovno premešamo v gladek nadev. V kolikor je nadev presuh dodamo več sladke smetane. Nadel razdelimo na dve polovici.

6 zmesamo v nadev

8

Delovno površino posujemo z ostro moko in prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm. Na testo porazdelimo prvo polovico nadeva in ga narahlo razporedimo po razvaljanem testu. Zavijemo in ga položimo v namaščen pekač. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa. Pripravljeni potici pustimo vzhajati 15 minut.

8 razvaljamo nadev 2

9

Pred peko vzhajani potici namažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

9 zavijemo pekac vzhajamo 2

10

Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut. Nato jo obrnemo, pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Režemo ohlajeno.

11 ohladimo 2

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO