Možnosti tiskanja:

Kokosova potica s čokolado

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h

Kokosova potica

Velikost pekača: cca. 22 cm
Testo
 550 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g sladkorja v prahu
 100 g stopljenega masla
 100 g čokolade v prahu
 2 rumenjaka
 2 jedilni žlici ruma
 2 vanilijeva sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
Nadev
 400 g kokosove moke - kosmiči
 400 ml kisle smetane
 300 g sladkorja v prahu
 3 jajca
 2 jedilni žlici ruma
 2 vanilijeva sladkorja
Ostalo
 stopljeno maslo za pekač
 drobtine
 sladkor v prahu za posip
 1 rumenjak za premaz
Priprava nadeva
1

Kokosov nadev: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo dodamo rum ter kislo smetano. Premešamo, dodamo kokos moko - kosmiče in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Pripravljen nadev pustimo počivat vsaj 2 uri, da se vse sestavine med seboj povežejo. Najbolje je, da ga pripravimo en dan prej in ga damo na hladno čez noč. 

Priprava potice
2

Mleko segrejemo do mlačnega in vanj zdrobimo kvas. Moki dodamo sol, premešamo, naredimo jamico in v njo prilijemo mleko s kvasom. Pustimo vzhajati 10 minut.

Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu dodali vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno maslo, čokolado v prahu in rum, premešamo in dolijemo k moki s kvasom. Z mešalnikom temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati 40 minut. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

3

Testo razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Drugo polovico nadeva uporabimo za drugo polovico testa.

4

Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Pripravljene potice napikamo z vilicami in premažemo z rumenjakom. Pustimo, da potica pred peko ponovno vzhaja 30 minut.

5

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj  cca.  50 minut. Odvisno od tipa pečice. Pečeno potico pustimo vsaj 10 minut v pekaču, nato jo obrnemo in odstranimo pekač. Ohlajeno potico posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Namig: Namesto navadnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor. Tudi s tem sladkorjem je potica zelo okusna.

Uporabimo lahko pekač za srnin hrbet ali okrogli keramičen.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO