Možnosti tiskanja:

Kisle kumarice

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave30 minSkupni čas45 min

Kisle kumarice

cca. 4 mali kozarčki
 1 kg kumaric za vlaganje
 50 g sladkorja
 2 l vode - lahko več
 1 čajna žlička soli
 1 l kisa za vlaganje
 1 čajna žlička mešanice za vlaganje kumaric - če ne uporabimo svežih sestavin
 zrnca celega popra
 zrnca janeža
 list vinske trte
 čebula šalotka - 1 mala glava na kozarec
1

Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca ali namesto svežih sestavin uporabimo mešanico za vlaganje kumaric.

3

Kumarice naložimo v kozarce. mešanico s soljo in sladkorjem zavremo.

4

Prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte.

5

Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.

Nutrition Facts

Servings 4

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO