Možnosti tiskanja:

Kisla juha

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave20 minSkupen čas1 h

Kisla juha

Količina: za 2 osebi
 2 l jušne osnove ali vode
 500 g svinjskega mesa - narezano na kocke
 200 g pražene čebule
 3 večje korenčke
 1 jedilna žlica nasekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega česna
 1 ščep mletega luštreka
 1 jedilna žlica rdečega kisa - po želji več
 drobnjak
 poper po okusu
 sol po okusu
 lovor - po želji
Žličniki
 1 večje jajce
 3 jedilne žlice gladke moke T500
1

Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo praženo čebulo in premešamo.

1 korenje cebula

2

Dodamo na kocke narezano meso in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo začimbe po svojem okusu.

2 voda meso zacimbe

3

Kuhamo 45 minut.

3 skuhamo

Žličniki
4

Jajcu dodamo moko.

20210513 111450

5

Temeljito premešamo.

20210513 111551

6

Z čajno žličko dodajamo v juho, ki mora vret. Ko priplavajo na površje so kuhani. Dodamo še na drobno narezan drobnjak.

4 zakuhamo zlicnike

7

Dolijemo še kis. Postrežemo s kosom domačega kruha.

20210513 112712