Možnosti tiskanja:

Kisla juha iz svinjskih nogic

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave15 minSkupni čas1 h

Kisla juha

za 4 osebe
 2 l vode ali jušne osnove
 500 g očiščenih svinjskih nogic
 50 g pražene čebule
 1 velik korenček - narezan na kocke ali kolobarje
 1 šopek sesekljanega peteršilja
 1 ščep majarona
 1 ščep mletega luštreka
 1 čajna žlička celega popra
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička začimbne mešanice
 1 jedilna žlica olja
 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa
 2 lovorjeva lista
Zgostitev
 1 jedilna žlica olja
 1 jedilna žlica moke T500
 noževa konica rdeče sladke paprike
Priloga
 1 kg krompirja
 1 čajna žlička soli
 2 jedilni žlici domačih ocvirkov
1

V loncu zmešamo praženo čebulo z oljem in dodamo oprane in očiščene svinjske nogice. Premešamo in dolijemo tekočino.

2

Dodamo vse začimbe in lovorjeva lista, korenje, ki smo ga narezali na kocke ali kolobarje. Vse skupaj premešamo in kuhamo 45 minut. V kolikor razpolagate z domačimi svinjskimi nogicami, podaljšajte čas kuhanja.

Zgostitev
3

V kozici na zmernem ognju segrejemo olje. Dodamo moko in prepražimo. Pazimo, da se ne prismodi. Dodamo rdečo sladko papriko in vse temeljito premešamo, da dobimo lepo svilnato zmes brez grudic. Prilijemo k juhi in ponovno premešamo in kuhamo še 10 minut.

4

Na koncu dodamo še rdeč vinski kis in sesekljani peteršilj. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo krompir.

Priloga
5

Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo.

6

Ocvirke prepražimo, precedimo in jih posujemo po kuhanem krompirju. Postrežemo kot prilogo k juhi.

kisla juha krompir

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO