Možnosti tiskanja:

Janeževi upognjenci

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas2 h

Janezevi upognjenci

ca. 500 g
 4 jajca
 sladkor (količina enaka teži 4 jajc)
 gladka moka T500 (količna enaka teži 3 jajc)
 1 pecilni prašek
 1 limona - samo lupina
 janeževa semena
Pripomočki
 silikonska podloga za peko
1

Sladkor in jajca penasto zmešamo.

Namig: Pri peki janeževih upognjencev je zelo pomembno, da uporabimo jajca enakih velikosti. Jajca stehtamo cela - z lupino. Količina sladkorja in moke je odvisna od teže jajc.

20220228 085015

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo.

20220228 085033

3

Na pripravljen pekač s silikonsko podlogo z jedilno žlico oblikujemo kupčke. Na vsak kupček posujemo janeževa zrnca.

20220228 085413

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo robove rahlo kremaste barve in se na vrhu posušijo.

20220228 090300

5

Pripravimo si kozarčke in vanje čimprej preložimo pečene, da se upognejo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

20220228 092032

6

Postopek peke ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso zmes.

20220228 091404

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO