Možnosti tiskanja:

Jagodni liker

Preračunaj sestavine2 Porciji

Jagodni liker

za 2 litra
 700 g jagod
 200 ml rdečega vina - refošk
Dodatno
 500 g sladkorja
 200 ml žganja
 150 ml prekuhane vode
 100 g jagod
1

Jagode operemo in posušimo.

1-jagode-operemo

2

Napolnimo pripravljen kozarec.

2-kozarec-spasiramo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom.

3-spasiramo

4

Dolijemo vino in zadelamo s pokrovom.

4-dolijemo-zagnje

5

Naslednji dan ponovno dodamo spasirane jagode, žganje, prekuhano vodo in sladkor.

5-premesamo

6

Pokrijemo s pokrovom in pustimo počivat 7 dni. Vmes večkrat kozarec s vsebino pretresemo.

6-zapremo

7

Po 7 dni dneh zmes temeljito zmiksamo.

7-ponovno-spasiramo

8

Pripravljenemu likerju dodamo še žganje po svojem okusu, v kolikor želimo, da je močnejšega okusa. V kolikor smo ljubitelji ruma, dodamo rum.

8-pripravljen-liker

9

Napolnimo steklenice in liker je pripravljen.

9-napolnimo-steklenice

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO