Možnosti tiskanja:

Jagodni cmoki brez glutena

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Jagodni cmoki brez glutena

Testo
 350 g moke brez glutena - po potrebi več
 6 srednje velikih krompirjev
 1 jajce
 1 jedilna žlica kokosovega masla
 ½ čajna žlička soli
Nadev
 sveže jagode
 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
Preliv
 3 jedilne žlice kokosovega masla - ali več
 3 jedilne žlice drobtin brez glutena - po potrebi več
 3 jedilne žlice kokosov sladkor - manj ali več
 1 čajna žlička cimeta za posip
1

Krompir olupimo in ga narežemo na tanke rezine. V lonec dodamo vodo ter sol in ga skuhamo do mehkega. Precedimo in dodamo maslo ter zmešamo. Dodamo jajce, ponovno zmešamo ter dodamo moko. Zgnetemo testo. Če je testo pacato dodajte še moke, odvisno od velikosti krompirja

2

Naredimo velik svaljek in ga narežemo na koščke debeline cca 1 cm. Koščke oblikujemo v krog. Na sredino damo žličko sladkorja in jagodo. Oblikujemo v cmok. Pristavimo velik lonec z vodo. Ko zavre, vanj polagamo cmoke. Kuhamo jih cca. 15 minut, odvisno od velikosti cmoka. Odcedimo.

3

V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo drobtine ter jih prepražimo. Ko dobijo lepo barvo, ugasnemo ogenj in v ponev polagamo cmoke. Cmoke obrnemo, da so na vsaki strani enako obloženi z drobtinami. Posujemo jih s sladkorjem in cimetom ter postrežemo.

slivovi cmoki 1024x1024

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO