Možnosti tiskanja:

Jabolčni zavitek iz pirine moke

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Jabolcni zavitek iz pirine moke

2 zavtika
Testo
 350 g polnozrnate pirine moke
 250 ml tople vode
 60 ml sončničnega olja
 1 ščep soli
Jabolčni nadev
 1,50 kg jabolk ali uporabimo pasterizirana jabolka
 50 g sladkorja
 2 jedilni žlici mletega cimeta
Skutin nadev
 500 g polnomastne nepasirane skute
 50 g sladkorja
 2 jajci
Premaz in posip
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 sladkor v prahu za posip
1

Moki primešamo sol. Dodamo toplo vodo, premešamo in prilijemo olje.

20230424 071319

2

S kuhalnico temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo.

Namig: Testo iz pirine polnozrnate moke je lepljivo. Prelijemo z oljem, pokrijemo in pustimo testo počivati 1 uro.

20230424 071543

Priprava skutinega nadeva
3

Skuti dodamo sladkor, jajca in premešamo. Nadev razdelimo na tri enake dele.

20230424 074845

Priprava jabolčnega nadeva
4

Jabolka naribamo, posujemo s cimetom in sladkorjem. Na nizkem ognju dušimo tako dolgo, da se jabolka povežejo s cimetom in sladkorjem.

6 jabolka naribamo

Priprava zavitka
5

Testo na delovni površini razdelimo na tri enake dele. Oblikujemo hlebčke.

20230424 080756

6

Prvi hlebček na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo prvi del skutinega nadeva.

20230424 081056

7

Skutin nadev porazdelimo in dodamo dušena jabolka. Premažemo z pripravljenimi jabolkami.

20230424 082036

8

Zavijemo in preložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo z ostalim testom. Po vrhu posujemo mešanico cimeta s sladkorjem in pokapljamo s stopljenim maslom.

20230424 082337

9

Pečemo v ogreti pečici na 230 stopinj 1 uro. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.

20230424 111550

10

Režemo ohlajenega.

20230424 111837

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO