Možnosti tiskanja:

Jabolčni štrudelj

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave1 hSkupni čas1 h 45 min

Jabolcni strudelj

Velikost pekača. 46 x 37
 400 g gladke moke T500
 250 ml tople vode
 3 jedilne žlice olja
 1 ščep soli
 1 čajna žlička jabolčnega kisa
Nadev
 8 velikih jabolk
 2 jedilni žlici mletih orehov ali mandljev
 2 jedilni žlici sladkorja
 cimet za posip
Premaz in posip
 stopljeno maslo za premaz
 krušne drobtine za posip pekača
 maslo za premaz pekača in zavitka
1

Iz sestavin zgnetemo testo in ga pustimo počivati 30 minut.

zgnetemo testo

2

Testo ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dve polovici.

2 razdelimo

3

Operemo in olupimo jabolka. Prvo polovico testa razvaljamo na pomokani površini (lahko ga tudi razvlečemo) in nanj naribamo jabolka.

4 razvaljamo jabolka naribamo

4

Po jabolkih posujemo mandeljne, sladkor in cimet.

5 mandeljni sladkor cimet

5

Zavijemo. Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.

6 zavijemo

6

Položimo v pomaščen pekač. Pred peko premažemo s stopljenim maslom.

7 pekač premazemo maslo

7

Pečemo na 220 stopinjah ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečen zavitek ponovno premažemo s stopljenim maslom, ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

8 pecemo premazemo maslo

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO