Možnosti tiskanja:

Jabolčni štrudelj s skuto

Preračunaj sestavine3 PorcijeČas priprave45 minSkupni čas1 h 40 min

jabolcni zavitek s skuto

Velikost pekača: 46 x 37
 400 g gladke moke T500
 250 ml tople vode
 3 jedilne žlice olja
 1 ščep soli
Skutin nadev
 500 g nepasirane skute
 10 jabolk - naribanih
 1 jajce
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 jedilni žlici mletih orehov
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jedilna žlica cimeta
Posip in premaz
 stopljeno maslo
 sladkor v prahu za posip
1

Moki primešamo sol, vodo in olje in vse skupaj premešamo. Zgnetemo v gladko testo in ga premažemo z oljem. Testo naj počiva 90 minut ali tudi več.

Namig:
Testo lahko pripravim dan prej in ga hranimo v hladilniku.

zgnetemo testo

Priprava nadeva
2

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo v gladko zmes. Primešamo skuto in ostale sestavine. Mešamo tako dolgo da dobimo gladek nadev.

zmesamo nadev

3

Olupimo jabolka jih naribamo in jih primešamo k skutinemu nadevu.
Nadev razdelimo na tri enake dele.

6 jabolka naribamo

4

Na pomokani površini testo pregnetemo in razdelimo na tri ali več enakih delov. Podlago pomokamo z ostro moko in razvaljamo ali razvlečemo prvi del testa.

razdelimo tri dele

5

Na pripravljeno testo namažemo prvi del nadeva. Posujemo s sladkorjem in cimetom.

6

Zavijemo in položimo v pekač z obloženo silikonsko podlogo ali peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostale dele testa. Pripravljen zavitek pred peko premažemo s stopljenim maslom.

20220312 091208

7

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 35 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220312 103734

8

Pečen štrudelj ohladimo, razrežemo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Opomba:
Pri silikonski podlogi uporabimo plastičen nož.

20220312 103926

Nutrition Facts

Servings 3

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO