Možnosti tiskanja:

Jabolčna pita

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 h 5 min

jabolcna pita

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Testo
 400 g gladke moke
 200 g masla
 120 g sladkorja v prahu
 2 rumenjaka
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 jedilna žlica kisle smetane
 1 čajna žlička pecilnega praška
 1 ščep soli
Nadev
 2 kg jabolk
 60 g masla sobne temperature
 4 jedilne žlice mletih orehov
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 čajna žlička cimeta
1

Zmešamo moko, sol in pecilni prašek. Sladkorju v prahu primešamo vanilijev sladkor in dodamo maslo sobne temperature. Dodamo v prejšnjo zmes in premešamo.

2

Zgnetemo, da dobimo kašo, dodamo rumenjake in na koncu še smetano ter do konca zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v živilsko folijo in damo za 30 minut v hladilnik.

3

Olupimo jabolka, jih naribamo in ter podušimo, da se zmehčajo. Dodamo sladkor, cimet in mlete orehe. Vse skupaj premešamo.

naribamo jabolka

4

Testo razpolovimo na polovico. Prvo polovico razvaljamo in položimo na pomaščen pekač - testo naj sega za prst visoko ob robu pekača. Po testu razporedimo jabolčni nadev. Razvaljamo drugo polovico testa in položimo na nadev.

5

Pečemo v električni pečici, ki je predhodno segreta na 180 stopinj. Pečemo približno 45 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Pito pustimo, da se ohladi in jo posujemo s sladkorjem v prahu.

Nutrition Facts

Servings 1

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO