Možnosti tiskanja:

Jabolčna marmelada z aronijo in vinom

Preračunaj sestavine5 PorcijČas priprave40 minSkupni čas1 h 40 min

Jabolcna marmelada z aronijo in vinom

ca 5 malih kozarcev (370 ml)
 2 kg jabolk
 500 g sladkorja
 300 g aronije
 300 ml vina
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 1 čajna žlička mletega ingverja
1

Jabolka narežemo na kocke. Dodamo cimet, sladkor, ingver in 150 ml vina.

20221007 121806

2

Premešamo in, ko zavre kuhamo 30 minut.

20221007 123355

3

Spasiramo in odstavimo.

20221007 123644

4

Aroniji dodamo sladkor in ji prilijemo ostanek vina. Kuhamo tako dolgo, da se jagode aronije zmehčajo.

20221007 123946

5

Spasiramo in precedimo skozi cedilko. Droži zavržemo.

20221007 124327

6

Prilijemo k spasiranim jabolkam.

20221007 124559

7

Premešamo.

20221007 124645

8

Kuhamo in mešamo še 30 minut.

20221007 125908

9

Napolnimo kozarce. zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

20221007 131140

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO