Možnosti tiskanja:

Jabolčna čežana z vinom

Preračunaj sestavine6 PorcijČas priprave30 minSkupni čas1 h 42 min

Jabolcna čežana z vinom

za ca. 6 velikih kozarcev (720 ml)
 3 kg jabolk
 500 g sladkorja
 300 ml belega vina
 1 jedilna žlica cimeta
 1 limona - samo sok
1

Jabolka olupimo in jih narežemo na kocke.

20220923 131438

2

Dodamo sladkor in vino.

20220923 131600

3

Premešamo in dodamo cimet.

20220923 132220

4

Kuhamo in mešamo 40 minut.

20220923 134057

5

Spasiramo. Dodamo limonin sok in kuhamo še 30 minut.

20220923 162932

6

Napolnimo v segrete kozarce.

20220923 163434

7

Napolnjene kozarce zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig:Jabolčna čežana se odlično poda k carskemu pražencu - šmornu.

20220923 163814

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO