Možnosti tiskanja:

Istrski cukarini

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave2 h 30 minSkupni čas3 h

 500 g gladke moke T500
 150 g sladkorja
 150 g masla sobne temperature
 2 jajci
 1 vanilijev sladkor
 2 čajni žlički žganja - loza ali navadno žganje
 ½ zavitka pecilnega praška
 1 ščep soli
 4 jedilne žlice kristalnega sladkorja (posip)
1

Moko s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajci in na koščke narezano maslo. Zgnetemo testo in ga pustimo počivat 1 uro in pol.

2

Ko se testo zmehča, ga razvaljamo na pomokani delovni površini in izrezujemo z modelčki. Sredino izrežemo z manjšim modelom. Pečemo pri 180 stopinjah cca.
10 minut. Pečenje prilagodite pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še mehki. Piškote še vroče namočimo z zgornjim delom v žganje in jih z namočeno stranjo povaljamo v kristalni sladkor.