Možnosti tiskanja:

Hrenov zos

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave15 minSkupni čas50 min

Hrenov zos

za 2 osebi
 500 ml goveje ali hrbtiščeve jušne osnove
 2 beli žemlji
 2 jedilni žlici delikatesnega hrena
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 sol po okusu
 poper po okusu
1

Žemlje narežemo na kolobarje in jih prelijemo z jušno osnovo. Pustimo počivati 15 minut. V kolikor uporabimo suhe žemlje, čas namakanja podaljšamo.

1 kruh juha

2

Premešamo ali zmiksamo. V kolikor so žemlje popile vso jušno osnovo, je dodamo še.

2 spasiramo

3

Dodamo delikatesni hren. V kolikor razpolagamo s svežim, dodamo naribanega.

3 dodamo hren

4

Premešamo in dodamo začimbno mešanico. Popramo in solimo po svojem okusu. Kuhamo na nizkem ognju 10 minut.

4 sol poper

5

Premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

Namig: Hrenov zos se odlično poda h praženemu krompirju z dodatkom govejega ali hrbtiščevega mesa.

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO