Možnosti tiskanja:

Goveji zrezki v čebulni omaki

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas2 h

Goveji zrezki v čebulni omaki

Zrezki v omaki
 4 goveji zrezki
 300 g pražene čebule ali 2 večji glavi sveže čebule
 300 ml jušne osnove iz domače začimbne mešanice
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 korenja - narezana na kolobarje
 2 lovorjeva lista
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega luštreka (lahko brez)
 sol po okusu
 poper po okusu
 3 jedilne žlice smetane za kuhanje (za zgostitev)
Priloga
 1 krompirja
 1 manjša glava čebule
 2 jedilni žlici olja
 1 jedilna žlica narezanega drobnjaka
1

K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mlet luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper.

Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.

2

Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje ali na maščobi razpustimo moko. Dolijemo vodo in dolijemo k zrezkom, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut.

Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana in/ali dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.

3

Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.

4

Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.

5

Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.

6

Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.

Jabolčna rezina

Nutrition Facts

Servings 4

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO