0

Gorčični namaz s papriko

Deli recept:

Gorčični namaz s papriko
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

za ca. 12 malih kozarcev
 12 zelenih paprik - enake velikosti
 8 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon - po želji več
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml sončničnega ali olivnega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Po 5 minut vrenja dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.

Sestavine

za ca. 12 malih kozarcev
 12 zelenih paprik - enake velikosti
 8 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon - po želji več
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 250 ml sončničnega ali olivnega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Po 5 minut vrenja dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.

Gorčični namaz s papriko

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO