Gorčični namaz z rdečo papriko

Deli objavo:
  • 416
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    417
    Delitev

Gorčični namaz z rdečo papriko

Količina12 Porcij
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Namaz
 11 zelenih paprik - enake velikosti
 7 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlagat
 250 ml vode
 250 ml belega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.

Sestavine

Namaz
 11 zelenih paprik - enake velikosti
 7 rdečih paprik - enake velikosti
 6 glav čebule - enake velikosti
 5 strokov česna ali 1 mala glava
 1 mali čili ali oster feferon
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička mletega popra
Dodatno
 500 g pikantne gorčice
 250 ml kisa za vlagat
 250 ml vode
 250 ml belega olja

Postopek

1

Vso zelenjavo operemo in očistimo in jo narežemo na kose ter grobo zmeljemo - ne preveč fino.

2

Dodamo poper in sol in vse zmešamo v velikem loncu.

3

Ko zelenjava zavre, ji po 15 minutah dodamo kis in vodo in med vrenjem mešamo. Zadnjih 10 minut vrenja še dodamo olje in gorčico zopet temeljito premešamo in pustimo, da se sestavine med seboj povežejo.

4

Napolnimo kozarce. Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in jih ohladimo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Zelenjava se lahko nareže na tanke rezine. Nam je boljše grobo mleta. Za še večji užitek, namaz namažite na enega izmed domačih kruhov s semeni.

Gorčični namaz z rdečo papriko
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 416
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    417
    Delitev