Možnosti tiskanja:

Golaž iz gobic

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave20 minSkupni čas1 h

Golaz iz gobic

Število oseb: 4
 500 g jurčkov in lisičk (svežih ali zamrznjenih)
 300 g pražene ali sveže čebule
 3 korenčke
 3 jedilne žlice olja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka sesekljanega
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 mleti luštrek po okusu
Jušna osnova
 400 ml vode
 2 jedilni žlici začimbne mešanice
1

K olju dodamo praženo čebulo in premešamo. Dodamo narezano korenje, jurčke in lisičke vse začimbe in vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.

1 cebula jurcki lisicke zacimbe

2

Ob občasnem mešanju kuhamo ca. 45 minut. V kolikor se golaž zgosti, dolijemo jušno osnovo ali vodo.

2 zalijemo jusna osnova

3

Zadnjih 5 minutkuhanja dodamo kislo smetano in sesekljani peteršilj. Vse skupaj temeljito premešamo in jed je gotova.3

Golažu iz jurčkov in lisičk se kot priloga odlično podajo špageti, polenta ali kos domačega kruha. Postrežemo s skledo sveže solate.

3 dodamo kislo smetano

Nutrition Facts

Servings 4

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO