Možnosti tiskanja:

Fižol v slanici

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave30 minSkupni čas1 h

Fižol v slanici

za 2 večja kozarca (720 ml)
 1 l vode
 800 g fižola - sorte bergold
 2 jedilni žlici soli
1

Fižol operemo in očistimo. Narežemo na kose.

1 ocistimo narezemo 2

2

Dolijemo vodo in dodamo sol. Pokrijemo.

2 dolijemo sol

3

Kuhamo na zmernem ognju 30 minut. V oklikor imamo debelejše stroke prilagodimo čas kuhanja.

3 kuhamo 1

4

V čiste kozarce naložimo fižol in čez prelijemo tekočino.

4 napolnimo

5

Zadelamo s pokrovi.

5 zadelamo

6

Obrnemo na pokrove in pustimo, da se popolnoma ohladi čez noč. Hranimo v temen in hladen prostor.

6 obrnrmo ohladimo

7

Namig: ker fižol v slanici ni okisan, ga lahko uporabljamo za solate, zelenjavne juhe, boranje ...

20210926 141407

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO