Možnosti tiskanja:

Domači rženi kruh

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas2 h

Domači rženi kruh

Mere pekača 30 x 15
 800 g ržene moke T1250
 600 ml tople vode - po potrebi več
 2 čajni žlički soli
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica grobo mletih janeževih zrnic
Posip
 ostra moka T400 za delovno površino
1

Moki primešamo sol. V toplo vodo zmešamo kvas in mešamo tako dolgo, da se stopi. Prilijemo k moki in premešamo. Pustimo vzhajati 30 minut.

2 premesamo

2

Vzhajano testo ponovno premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem. Pripravljeno testo razporedimo v pekač.

3 prelijemo pelac

3

Ponovno vzhajamo 30 minut. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Na dno pekača postavimo lonček vode.

4 vzhajamo

4

Prvih 10 minut pečemo na 220 stopinj. Nato temperaturo zvišamo na 240 stopinj in pečemo 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici.

5 specemo ohladimo

5

Pečenega ohladimo na rešetki. Režemo mrzlega. K svežemu pečenemu kruhu se odlično podata tunin namaz ali skutin namaz z drobnjakom.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO