Možnosti tiskanja:

Domači mlinci

Preračunaj sestavine5 PorcijČas priprave1 hSkupni čas2 h

Domaci mlinci 3

ca. 600 g
 550 g gladke moke T500
 180 g kisle smetane
 3 jajci enake velikosti
 80 ml tople vode - po potrebi več
 2 čajni žlički soli
Pripomočki
 silikonska podloga za pečenje ali peki papir
1

V posodo vsujemo moko. Dodamo jaca, kislo smetano in sol. Mešanje v kuhinjskem robotu na stopnji št. 2 10 minut.

20221107 083032

2

Postopoma dodajamo vodo.

20221107 083420

3

Na delovni površini zgnetemo testo.

20221107 083554

4

Testo razdelimo na male kose in oblikujemo krogle.

20231015 095433

5

Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.

20231015 095915

6

Mlinc prepikamo z leseno palčko ali vilicami.

20231015 100026

7

Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlOgo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20231015 101648

8

Pečene mlince ohladimo.

20231015 101727

9

Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.

20231015 111619

Priprava mlincev
10

Zavremo jušno osnovo. Vanjo potopimo pripravljene mlince. Pokrijemo in postimo, da se prepojijo z jušno osnovo.

20231015 111320

11

Odcedimo.

20231015 112804

12

Postrežemo kot prilogo za kosilo na Martinovo ali katerikoli drugi dan. Dodamo dušeno rdeče zelje in pečene piščančje krače ali gos oz. račko.

20231015 120446

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO