Možnosti tiskanja:

Domači hamburgerji

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas1 h 40 min

Domaci hamburgerji

za 4 osebe
Meso
 4 večje pleskavice
Bombetke
 500 g gladke moke T500
 320 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 ½ kocke kvasa
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja
 sezam za posip
Omaka
 3 jedilne žlice majoneze
 3 jedilne žlice domačega ajvarja
Ostalo
 sveža solata
 sveža čebula
 narezan paradižnik
1

K moki dodamo sol in premešamo. Dodamo kvas in dolijemo mleko. Premešamo in pustimo ca. 15 minut, da kvasec naraste.

20181223 161731

2

Zgnetemo v gladko testo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Nato oblikujemo pet bombetk in ponovno vzhajamo 30 minut. Namažemo z rumenjakom in posujemo s sezamom.

zgnetemo vzhajamo

3

Pečemo v greti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od tipa pečice.

bombetke

4

Pečene ohladimo in jih razrežemo. Posebej spečemo pleskavice.

prerezemo

Priprava omake
5

Ajvarju dodamo majonezo.

20230514 115700

6

Premešamo in namažemo na en del bombedke. Dodamo pečeno pleskavico, narezan paradižnik in čebulo. Čez položimo list sveže solate in pokrijemo z drugim delom bombetke.

20230514 115727 (1)

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO