Možnosti tiskanja:

Domače žemlje

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave30 minSkupni čas2 h 41 min

Domace zemlje

za 8 žemljic
Testo
 250 g gladke moke T 500
 250 g ostre moke T400
 350 ml toplega mleka
 50 g stopljenega masla
 30 g svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Premaz
 1 jajce
 1 čajna žlička mleka
Pripomočki
 silikonska podloga za peko ali peki papir
1

Moki zmešamo, dodamo sol in temeljito vse premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko. Pomešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo.

20230416 092137

2

Zgnetemo v gladko testo.

20230416 092747

3

Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.

20230416 095839

4

Vzhajano testo na pomokani površini oblikujemo v dolg svaljek in razpolovimo.

20230701 063942

5

Razrežemo na 8 do 9 kosov odvisno kako velike žemljice želimo.

20230701 064613

6

Oblikujemo kroglice in jih pustimo vzhajati 10 minut.

20230701 070234

7

Vzhajane kroglice odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papir. Na sredini s kuhalnico ali drugo palčko stisnemo zarezo.
Pripravljene žemljice pustimo vzhajati 30 minut. Premažemo jih z mešanico jajca in mleka.

20230701 070404

8

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene so, ko dobijo lepo zlato zapečeno skorjico.
Ohladimo jih na pekaču.

20230701 073838

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO