Možnosti tiskanja:

Domače lepinje

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave45 minSkupni čas2 h

Domace lepinje

za 4 lepinje
 500 g gladke moke T500
 400 ml tople vode - po potrebi več
 10 g suhega kvasa ali 1/2 kocke svežega kvasa
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja
Pripomočki
 silikonska podloga za peko
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
1

Moko presejemo v posodo. Dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo stresemo kvas. Dodamo še sladkor.

20220926 072727

2

Prilijemo toplo vodo, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

20220926 072922

3

Vzhajanemu kvasu dodamo olivno olje.

20220926 074829

4

Premešamo.

20220926 081353

5

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in zgnetemo v testo. Pustimo vzhajati 30 minut.

20220926 081617

6

Vzhajano testo razdelimo na 4 enake hlebčke in jih pomokamo.

20220926 083342

7

Pokrijemo in pustimo vzhajati 15 minut.

20220926 081852

8

Vsak hlebček na delovni površini oblikujemo v krog debeline 1 cm.

20220926 083502

9

Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Z nožem naredimo zareze.

20220926 083903

10

Pustimo vzhajati tako dolgo, da se pečica segreje.

20220926 084518

11

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj do zlatorjave skorjice 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20220926 085257

12

Pečene lepinje ohladimo na pekaču.

20220926 091849

13

Da ostanejo mehke in hrustljave, jih hranimo v bombažni vrečki preden jih postrežemo.

20220926 115626

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO