Možnosti tiskanja:

Domača pašteta

Preračunaj sestavine16 PorcijČas priprave1 hSkupni čas3 h

Domača pašteta

za ca. 16 malih kozarcev
 3,30 kg svinjskega mesa brez maščobe
 1,50 kg slanine
 1,10 kg svinjskih jetrc
 15 strokov česna
 7 čajnih žličk soli
 5 g mletega popra
 2 glavi čebule
 2 čajni žlički majarona
1

Na maščobi prepražimo čebulo. Meso, jetrca, slanino in česen zmeljemo in dodamo k praženi čebuli. Premešamo in dodamo vse ostale začimbe. Vso zmes temeljito premešamo in napolnimo male kozarce do polovice ter jih zapremo s patent pokrovi.

zmiksamo

2

Na dno velikega lonca damo kuhinjsko krpo ali leseno podlago in v lonec naložimo kozarce. Prilijemo toliko vode kolikor je v kozarcu paštete. Pristavimo na ogenj. Ko zavre, naj vre počasi 2 uri.

3

V ta isti vodi ohladimo kozarce s pašteto čez noč. Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrišemo in hranimo na polici. V kletni temperaturi obstoji pašteta 1 leto in tudi več.

Namig:
Ko kozarec odpremo ga s paličnim mešalnikom ali mikserjem zmešamo, da postane gladka zmes. Tako so bo lepše mazalo na kruh.

Namig: pašteta se odlično prilega z domačim kruhom z bučnimi semeni.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO