Možnosti tiskanja:

Domača paradižnikova mezga

Preračunaj sestavine2 PorcijiČas priprave30 minSkupni čas40 min

Paradiznikova mezga

za 2 mala kozarca
 2 kg zrelega paradižnika (orjak, volovje srce)
 1 mala glava česna
 1 čajna žlička sladkorja
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička origana
 1 ščep popra (lahko več)
 olivno olje
1

Paradižnika ne lupimo. Narežemo ga na kocke.

20190802 144836

2

Paradižnik segrejemo do vrelišča. Ko zavre, ga kuhamo tako dolgo, da olupek odstopi.

2 kuhamo

3

Precedimo skozi cedilko le toliko, da odteče voda.

3 odcedimo

4

Paradižniku dodamo sol, poper in česen in vse spasiramo s paličnim mešalnikom.

4 dodamo cesen poper sol

5

Dodamo origano in ob neprestanem mešanju kuhamo še 10 minut.

6 dodamo origano

6

Kozarce segrejemo in jih napolnimo z mezgo in po vrhu prelijemo eno žlico olivnega olja. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo čez noč.

Odprt kozarec hranimo v hladilniku. Porabimo ga v roku treh dni.

Namig: Domača paradižnikova mezga se odlično poda na domačo pizzo.

8 napolnimo tople kozarce

Nutrition Facts

Servings 2

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO