Možnosti tiskanja:

Domači krompir s petršiljem

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave15 min

Domaci krompir s petrsiljem

 1,50 kg mladega krompirja
 1 jedilna žlica soli ali začimbe za pečen krompir
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 velika pest sesekljanega peteršilja
1

Mlad krompir operemo pod tekočo vodo, ga posušimo in ga naložimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Posujemo s soljo ali z začimbo za pečen krompir.

2

Pečemo ga v neogreti ventilatorski pečici na 250 stopinj. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečemo do lepe hrustljave barve. Krompirja med pečenjem ne mešamo.

3

Po pečenju ga premešamo, posujemo s svežim sesekljanim peteršiljem in serviramo s skledo sveže solate.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO