Možnosti tiskanja:

Čokoladni kruhki s sezamom brez glutena

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas2 h

Čokoladni kruhki s sezamom brez glutena

 250 g kokosove moke - kosmiči
 200 g kristalnega sladkorja
 120 g kakava
 120 g mletih orehov
 3 jajca enakih velikosti
Ostalo
 100 g sezamovih zrnic za povaljat
1

Sladkor in jajca penasto zmešamo in dodamo kakav.

1 jajca sladkor kakav

2

Zmešamo in dodamo mlete orehe.

2 orehi

3

Primešamo kokosove kosmiče.

3 kokos

4

Zmešamo in pustimo počivati 45 minut.

4 zmesamo

5

Pripravimo sezamova zrnca.

5 sezam

6

Med dlanmi oblikujemo kroglico.

6 kroglice

7

Povaljamo v sezamovih zrnju.

7 povaljamo

8

Odlagamo na pekač s peki papirjem. Pazimo na razmik, ker se med pečenjem malo sploščijo.

8 polagamo na pekac

9

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo malo razpok. Pečene ohladimo na pekaču.

10 ohladimo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO