Možnosti tiskanja:

Češnjeva marmelada z rumom

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Cesnjeva marmelada

za 4 kozarce
 3 kg očiščenih češenj
 1,50 kg želirnega sladkorja
 100 ml ruma
 1 limona - sok
1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

3 dodamo sok limone

4

Marmelado, ko zavre ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO