Možnosti tiskanja:

Češnjev kompot

Preračunaj sestavine9 PorcijČas priprave30 minSkupni čas2 h

Češnjev konpot

za 9 velikih kozarcev (720 ml)
 3 kg češenj
 18 jedilnih žlic sladkorja ( 2 jedilni žlici na kozarec )
 4 vanilijeve sladkorje
 voda - da napolnimo kozarce
1

Češnje operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec damo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.

3

Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač od pečice nalijemo vode ca 2 cm vode. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pustimo v pečici
50 minut. Kozarci se ne smejo dotikati med seboj.

4

Po 50 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.

Namig: Da si olajšate delo, lahko sladkor dodate k vodi. Pustite, da voda in sladkor prevreta in nato prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Pokrijemo s pokrovi in damo v pečico po enakem postopku.

Nutrition Facts

Servings 0

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO