Možnosti tiskanja:

Breskvice z lešniki

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave1 hSkupni čas3 h

Breskve z lesniki 1

 520 g gladke moke T500
 120 g sladkorja v prahu
 100 ml olja
 50 ml mleka
 2 jajci
 1 ščep soli
 1 lupina bio limone
 ½ zavitka pecilnega praška
Nadev
 150 g sladkorja v prahu
 100 g masla
 70 g jedilne čokolade
 70 g mletih lešnikov
 2 jedilni žlici marelične marmelade
 1 čajna žlička ruma
Okrasitev
 ½ stekleničke višnjevega ekstrakta
 1 jedilna žlica vode
 kristalni sladkor za povaljat
1

Jajca in sladkor v prahu zmešamo. Dodamo olje, lupino in mleko in temeljito premešamo.

1.sladkor jajca olje mleko

2

Dodamo moko s pecilnim praškom. Grobo premešamo z mešalnikom.

2.moko pecilni lupino

3

Zgnetemo v gladko testo. Na podlagi testo oblikujemo v dolg svaljek in ga razrežemo na težo kroglice 40 g. Vsakega posebej ponovno oblikujemo v svaljek, razrežemo in oblikujemo gladke kroglice.

3.zgnetemo oblikujemo

4

Kroglice polagamo na peki papir. Pazimo na razmik, da se med peko ne sprimejo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo svoji pečici.

4.kroglice peki papir

5

Pečene kroglice ohladimo in jih na sredini previdno izdolbemo z žličko. Izdolbeno sredico hranimo.

5.ohladimo izdolbemo

Lešnikov nadev
6

Jedilno čokolado in maslo stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici. Primešamo sladkor v prahu in mlete lešnike. Dobro premešamo, dodamo marelično marmelado in izdolbeno sredico in po želji rum. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

6.sredico maslo lesniki

7

S pripravljenim nadevom napolnimo vsako polovico kroglice in jih previdno sestavimo.

7.napolnimo nadev

8

Vsako stran breskvic previdno namočimo v ekstrakt in povaljamo v kristalni sladkor.

Namig: Ekstrakt lahko zamenjamo z malinovim sirupom ali sokom iz rdeče pese.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO