Možnosti tiskanja:

Breskova marmelada

Preračunaj sestavine4 PorcijeČas priprave30 minSkupni čas5 h 30 min

Breskova marmelada

za 4 kozarce po ca. 720 g
 3 kg breskev
 1,50 kg sladkorja - lahko manj
 2 limoni - samo sok
 1 zavitek želina ali gelfixa- po želji
1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor temeljito premešamo in pustimo počivat na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 2 uri. Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix. Jaz se temu izognem, zato kuham dalj časa, ker uporabljam marmelado za nadev pri piškotih - linške oči.

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo.

Nutrition Facts

Servings 4

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO