Možnosti tiskanja:

Borovničeva torta

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave45 minSkupni čas2 h

borovniceva torta

Velikost pekača: cca 20 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 rumenjakov
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 beljakov - sneg
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 500 ml borovnic iz kompota ali sveže
 500 ml sladke smetane - stepene
 1 mali zavitek želatine
 sok od kompota
1

Iz beljakov stepemo sneg. Penasto zmešamo rumenjake in sladkor z vanilijevim sladkorjem. Med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Pripravimo pekač za torte (premer cca. 20 cm) in ga prežmažemo z maslom in vanj poravnamo zmes.

2

Pečemo na 170 stopinj cca. 15 minut. Preizkus, da je biskvit pečen naredite z dolgo iglo. Iglo zapičite na sredino. Če so sledi testa na igli, podaljšajte pečenje. Ohladimo.

3

Biskvit vodoravno prerežemo in prvo polovico namočimo s sokom od borovničevega kompota. Namažemo s stepeno smetano in naložimo z borovnicami. Pokrijemo z drugo polovico biskvita. Prelijemo z ostalim sokom, namažemo s smetano in okrasimo z ostankom borovnic. Čez prelijemo želatino, ki smo jo stopili v vodi. Torto damo na hladno mesto za 1 uro, da se želatina strdi.

Namig: Torto lahko pečemo v večjem modelu. Takrat je biskvit tanjši. Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali stevio, namesto borovnic iz kompota pa zmrznjene borovnice.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO