Možnosti tiskanja:

Borovničeva marmelada

Preračunaj sestavine3 PorcijeČas priprave1 hSkupni čas1 h 30 min

Borovničeva marmelada

za 3 kozarce po ca. 580 g
 1 kg borovnic
 700 g sladkorja
 1 sok in lupina limone - samo rumeni del
1

Borovnice in sladkor zmešamo in pustimo stati 12 ur.

1 borovnice sladkor zmesamo

2

Premešamo in počasi segrevamo, da se sladkor stopi. Dodamo sok in lupino limone in kuhamo do želiranja ca. 45 minut, odvisno od kvalitete borovnic. Debelejše so, prej bodo želirale.

Želiranje preverimo tako, da je malo nalijemo na krožnik. Marmelada ne sme biti preveč tekoča, temveč precej gosta.

2 kuhamo do zeliranja

3

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Nutrition Facts

Servings 0