Možnosti tiskanja:

Bezgovi zrezki

Preračunaj sestavine1 PorcijaČas priprave15 minSkupni čas45 min

Bezgovi zrezki3

z 4 osebe
 400 g gladke moke T500
 300 ml mleka
 4 jajca
 1 ščep soli
 1 čajna žlička pecilnega praška
 1 jedilna žlica kisle smetane
 olje za cvrtje
1

Naberemo lepe bogate bezgove cvetove s peclji. Izogibamo se nabiranju ob cestah.

1 naberemo lepe cvetove

Priprava zmesi
2

Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Z mešalnikom temeljito zmešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V kolikor je zmes redka dodamo moko. Zmes mora biti gosta (kot za šmorn - carski praženec).

2 pripravimo zmes

3

V ponvi segrejemo olje. Očiščeno bezgovo cvetje namočimo v pripravljeno zmes in polagamo v vroče olje. Cvremo 3 do 4 minute na prvi strani.

4 polagamo v olje

4

Peclje odrežemo in cvremo 3 do 4 minute na drugi strani. Ko zrezek obrnemo, ga z vilicami prepikamo, da se lepo počasi prepeče. Pečene odlagamo na cedilko.

5 peclje odrezemo cvremo obrenemo

5

Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo vroče. Zraven se odlično prileže zelena solata.

7 postrezemo solato

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO